Kritik – Kunskapskanalen – Propaganda av den ovetenskapliga filosofiprofessorn Åsa Wikfors

Farbror Josef med handen för munnen
Nämen vá nu?

Farbror Josef överrumplades en dag när han skulle dra på sig sina duktigt slitna kängor i sin datja. Det var Åsa Wikfors som fullkomligen agerade gödselspridare medelst osann propaganda tillsammans med en man som jag inte uppfattade namnet på. Kanalen kallades motsägelsefullt nog för ”Kunskapskanalen”, men det är ju helt evident sant att propaganda INTE är ”kunskap”. Var det komedi och satir? Nej.

Uppdraget av de båda propagandisterna var förmodligen att inpränta tron på människans ansvar för klimatuppvärmningen, sannolikt åt de monopolkapitalister som driver den konspirationsteorin, alltmedan monopolkapitalisterna själva flyger privata jetflygplan till olika klimattoppmöten, skapar förödande krig, massimporterar barnavlande jihadister till arktiskt klimat, ökar utsläppen och jiddrar om tillväxt.

Det märkliga var att propagandisterna spred propagandan med den tveksamma taktiken att tjata om snö i Stockholm !!! Nej, jag skojar inte. Ingen satir. Propagandan blev så satiriskt bisarr att farbror Josef började tänka på en gammal Coca-Cola-reklam och började skratta så gott att han nästan föll av stolen och detta helt utan rysk vodka.

Jodå. Farbror Josef ville godkänna propagandan som ”Pravda”, d.v.s. sanning, bara på skoj, bara p.g.a. detta, men bara nästan, för jag inser naturligtvis hur samhällsskadliga de här pladdermajorna är och därför borde skickas till arbetsläger i Sibirien, eller ev. buntas ihop och skjutas i rumpan med ett litet ekologiskt hållbart armborst.

Floskeln ”alla människors lika värde” skulle tydligen också präntas in i den ouppmärksamma folkmassan, fastän alla uppmärksamma medborgare vet att människor alls inte har lika värde i ett kapitalistiskt samhälle, samt att nästan inte någon verkar tro på det heller, i vart fall inte människor som jag talar med.

Har t.ex. dessa två propagandister, som vilseleder folket repetitivt utan att evidensbasera sina påståenden, samt utan att försöka falsifiera dem, samma värde som farbror Josef som alltid försöker tala evident sanning [Pravda] och är öppen för falsifikation? Knappast.

Har Martin Luther King samma värde som Usama bin Laden? Det beror väl på vem man frågar, eller hur? Floskeln ”människovärde” försvinner givetvis ner i samma propaganda-hål. Har människor något värde för de djurarter som människor har utrotat? Nej. Värde är helt evident något personligt.

Har vi tillsammans lika löner i vårt samhälle? Knappast. Delar vi på jobben solidariskt? Knappast. Har vi då lika värde? Nej, givetvis inte. Så enkelt hade propagandisterna kunnat avslöja sin egna propaganda och även falsifiera sin egna s.k. ”värdegrund”, precis som den stora feta floskel den är, men det var naturligtvis inte uppdraget.

Farbror Josef funderarPå den s.k. ”Kunskapskanalen” har man man tydligen sänt en hel serie propagandabesmittad sörja som kallades för ”π-samtalen”, vilka handlade om vetenskap och filosofi, sannolikt en slags vetenskapliga pladdermaja-show med ”fokus på vetenskapens frontlinjer och modernt filosofiskt tänkande”. Jag antar att namnet ”π-samtalen” skulle ge okunniga bilden av att propagandan handlar om absolut sanning såsom i matematiken, men efter dagens chock betvivlar givetvis farbror Josef att det var fritt från argumentationsfel och floskler, samt knappast handlade om den matematiska och den evidenta sanningen.

Propagandisten Åsa Wikfors deltog tydligen i det första programmet, under det ytterst lämpliga och satiriska namnet “Medvetandets mysterium”, för det är verkligen ett mysterium för mig hur Åsa Wikfors medvetande fungerar. Programmet i fråga sändes tydligen den 15 april kl 17.50-19.00 år 2013. Någon som kan lägga upp och länka till det jag förmodar är en makaber tragikomedi?

Mer intressant:

Vetenskapliga partiet – Mer evidensbaserad kritik av Åsa Wikfors som försöker vilseleda psykologer

SwebbTV – Chris Forsne om politikernas användning av nyspråket och om SVT:s mörkande

En reaktion till “Kritik – Kunskapskanalen – Propaganda av den ovetenskapliga filosofiprofessorn Åsa Wikfors

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s