Kommunismen är här – Av var och en efter förmåga, till var och en efter behov

I andra delen av kapitalisten Jan Tullbergs mycket pålästa demokratur-redovisning har jag fått lite ära, visserligen av en kapitalist, men ändå. Farbror Josef får inte vara kräsen nuförtiden!

I ”Kritik av Gothaprogrammet” från 1875 talade Karl Marx om framtidens kommunistiska samhälle. Marx såg samhällsutvecklingen som en utveckling i två stadier. I det första stadiet krävs prestation av alla människor, men utan att allas behov tillfredsställs, medan i det andra stadiet kommer produktionen utföras: ”av var och en efter förmåga, till var och en efter behov”, och minsann om vi inte är där snart?

  1. Italiens maffia är i behov av fina Mercedes-bilar från Tyskland samt låga skatter. De får det.
  2. Tyskland vill producera Mercedes-bilar efter förmåga. De får göra det.
  3. Sverige har inte enbart behov av att inneha världens största hjärtan i alla partier, från Moderaterna till Vänsterpartiet, men har även den kommunistiska altruistiska förmåga som krävs för att tillfredsställa både italienare och tyskar i de övre skikten i EU, på ett sätt som belånar framtidens svenska generationer, som enbart har ett behov av att vara goda och belånade, men inte har något behov av Mercedes-bilar. Se bara på Thunberg! Har man ingen Mercedes så kan man ju bara låna Rothschilds gamla segelbåt eller Arnold Schwarzeneggers skamfilade Tesla vid behov. Den rikaste 0,1%:en har bevisligen förmåga att låna ut.
  4. Extrema sekterister har förmåga och behov av vapen och att skära halsen av folk, de får vapnen de behöver av de som har förmåga att ge dem detta. Extrema sekterister i behov av Allah’s himmelrike fick ofta sin dröm direkt uppfylld genom 72 jungfrur/vindruvor för det tilltaget, för Syrien och Ryssland hade förmåga att tillfredsställa detta behov. Syrien som säkert hade behov av mångkultur fick också uppleva denna helt nya fantastiska kultur av granatregn mot skolor i Damaskus.

Å se på muslimerna! Det enda de har behov av är en accelererande mängd bostäder, flerbarnstillägg och moskéer och det fixar vi med vår förmåga! Inte fan vill de ha för små Mercedes-bilar. Allah är alltid större! … Nja, åtminstone tills planetens arters behov omöjliggör fyrdubblingar av population varje generation. Då lär djävulskapen bli ännu större om vi inte har skaffat förmågan att skicka ut barnavlarna i rymden. Men det klarar vi nog snart av, tror jag.

I Sverige har vi mest behov av hopfällbar cykel, elektrisk longboard eller elektrisk scooter och en hjälm som klarar en rejäl krasch med hjärnan och tänderna i behåll, samt kanske inlines när det är torrt och stövlar som skyddar vid regn, samt kanske fler skydd?

Blir man fattig så är det ofta billigare på monopolkapitalisten Jeff Besos plattform. Gör honom rikare, gott folk! Han verkar ha behov att dö som världens rikaste troll. Det bör vi tillfredsställa med vår förmåga! Vill man inte det så kan man alltid handla second hand.

Själv har jag enbart behov av mina gamla kängor och förmåga att dela ut mina pengar genom Stalinpriset. Alltså ”av var och en efter förmåga, till var och en efter behov”! Kommunism! Välfärd!

2 reaktioner till “Kommunismen är här – Av var och en efter förmåga, till var och en efter behov

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s