Ska det kallas ”Demokratur” eller ”Oligokrati”?

Nationalkapitalisten Jan Tullberg, docent i företagsekonomi, tar upp ordet ”demokratur” via SwebbTV. Farbror Josef tycker inte vi bör avrätta dem, fastän SwebbTV:s små gynnare liksom ändå är kapitalister som INTE vill förstå att kapitalism leder till den ”demokratur” som de klagar på. De behöver förmodligen enbart några års arbetsläger för att få insikt och respekt för arbetarna, och kapitalistgynnarna är ändå väl värda att betrakta medan man smeker mustaschen, må jag säga.

Farbror Josef undrar hur politikeradeln vågarFör mig som osminkat kallas diktator av girigbukarna på DN, och en massa annat löst ohövligt folk, ja t.o.m. av de som kallar sig ”kommunister”, så är det naturligtvis ytterst intressant att Tullberg indirekt påpekar att jag har en hel mängd politikerkollegor i Riksdagen i Sverige som går emot folkviljan. ”How dare you?” undrar jag då, precis som lilla Greta, ni vet den lilla flickan med söta flätor och stor potential.

Själv skulle jag inte påstå att jag någonsin gått emot folkviljan i Ryssland, men att Farbror Josef var folkets stora hjälte, särskilt när farbror tog hand om den dekadenta ryska bourgeoisien så som sig bör. Men ändå intressant att världens dummaste folk förmodligen inte kommer göra någonting åt sin icke-demokrati, t.ex. starta nya partier och valsamverka med dem.

Bild på Vilhelm Moberg och ett citat om demokratur

I en demokratur (notera ordet noggrant) råder allmänna och fria val, åsiktsfrihet råder formellt men politiken och massmedian domineras av ett etablissemang som anser att bara vissa meningsyttringar skall släppas fram. Konsekvensen blir att medborgarna lever i en föreställning att de förmedlas en objektiv och allsidig bild av verkligheten. Åsiktsförtrycket är väl dolt, den fria debatten stryps.
/ Vilhelm Moberg (citat från 1965)”
  http://demokratur.se/about/

Bild på Josef Stalin som ler

Farbror Josef kan dock inte hålla med Moberg och Tullberg om ordvalet ”demokratur”. ”Tull!” (d.v.s. Bullshit!) som min norska kamrat skulle ha sagt, men alltså inte ett helt berg av Bullshit, inget ”Tullberg” alltså, hö hö hö. Men Farbror Josef skulle nog i stället vilja kalla det ”kriminell oligokrati” eftersom det är flera kumpaner i politikeradeln som arbetar i maskopi med inhemska och främmande makter och oligarker.

Politikeradeln är visserligen folkvald, men detta är naturligtvis heller inte ”demokrati” i egentlig mening, i ordets verkliga betydelse, för folket är vilselett av oligarkernas medier. De har alltså inte makten över sina egna sinnen. De valda politikerna gör heller inte vad folket vill. Makten utgår alltså INTE från folket, så vida inte ”utgå” betyder att demokratin därmed har gått ut, knallat vidare, lyft på hatten och sagt hejdå.

Och är det så att förtroendet har missbrukats och folket körs över totalitärt, t.ex. genom totalitära lagar som går emot grundlagar, integritetskränkningar, massmord, desinformation och frånvaron av korrekt information och olagliga nedstängningar som har skadlig effekt, men att folket ändå liksom är för fegt för att göra något, så godkänner Farbror Josef denna ”oligokrati” och gör tummen upp, för den som inte värderar frihet från ”oligokratin”, klarar sig ju utmärkt utan frihet.

”Icke värderade han friheten lägre därför att de fega kunde vara den förutan.”
/Vilhelm Moberg Rid i natt!, 1941 Källa: https://sv.m.wikiquote.org/wiki/Vilhelm_Moberg

Bild på Josef Stalin som säger hej till publiken
– Tack för bra TV Tullberg och hej till publiken!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s